Σταθερό το μέτωπο στη Λιβύη

Μετά την αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο GNA του φιλότουρκου Σάρατζ έναντι των θέσεων του LNA σε διάφορα μέτωπα η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί προς στιγμήν με τις μάχες να συνεχίζουν κανονικά.

Οι μονάδες του GNA, πολιτοφυλακές,  Σύριοι μισθοφόροι και οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κατευθύνουν τις επιθέσεις προσπαθούν να εκδιώξουν τον LNA από την περιοχή της Ταρχούνα οπότε και θα αποκοπεί η οδός ανεφοδιασμού του LNA προς τα τμήματά του που μάχονται στην Τρίπολη.

Οι επιθέσεις μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει αλλά και ο LNA αδυνατεί να προχωρήσει περεταίρω. Οι Τούρκοι συνεχίζουν την χρήση των drones τα οποία έχουν υποστεί πολλές απώλειες, για να υποστηρίξουν τα τμήματά του GNA ενώ ο LNA χρησιμοποιεί τη δική του μικρή αλλά αποτελεσματική αεροπορία και κάποια κινεζικά  UAV. Η προσπάθεια των Τούρκων αν ενισχύσουν την αεράμυνα της Τρίπολης με συστήματα Hawk έπεσε στο κενό αφού ο LNA με βομβαρδισμούς πυροβολικού στην αεροπορική βάση του Mitiga έθεσε εκτός μάχης κάποια συστήματα ενώ οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να μεταφέρουν δια θαλάσσης ανταλλακτικά.

Οι Σύριοι μισθοφόροι που έχουν μεταφέρει οι Τούρκοι φτάνουν με βάση κάποιες πηγές τους 7.200 συνολικά με 6.000 ήδη στη Λιβύη και άλλοι 1.200 ακόμα στην Τουρκία αναμένουν τη μεταφορά τους. Από αυτούς γύρω στους 50 λιποτάκτησαν και φόρεσαν το μανδύα του λαθρομετανάστη για την Ευρώπη ενώ πάνω από 250 έχουν σκοτωθεί στις μάχες κατά του LNA.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αρχικά του βίντεο που τραβούν οι ισλαμιστές σύριοι μισθοφόροι ενώ βρίσκονται για κάλυψη εντός ενός οικήματος όταν σκάει μέσα στο χώρο τους ένα εκρηκτικό βλήμα, μάλλον από RPG το οποίο τραυματίζει βαριά έναν, τραυματίζει πιθανότατα και αυτόν που φέρει τη βιντεοκάμερα, σκοτώνει έναν και ένας μένει αλώβητος και… τρέχει προς τη γραμμή των εχθρών για κάποιο ανεξήγητο λόγο.

Λίγο αργότερα οι μαχητές του LNA βιντεοσκοπούν δικό τους βίντεο που δείχνει ότι έχουν καταλάβει το σπίτι και έχουν σκοτώσει όλη την ομάδα των σύριων μισθοφόρων.

Άσχημο τέλος, πόσο μάλλον όταν βιντεοσκοπείς για να δείξεις ότι είσαι μάχιμος αλλά τελικά ο εχθρός αποδεικνύεται καλύτερος.

Οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί με UCAVs κατά της βάσης της AlWatya στη δυτική Λιβύη την προηγούμενη εβδομάδα, απέτυχαν οπότε ο GNA έχασε μία μοναδική ευκαιρία να εκδιώξει τις δυνάμεις του LNA από τα δυτικά. Αντίθετα ο LNA κατάφερε να διατηρήσει τις θέσεις του και να αντεπιτεθεί επιτυχώς σε μερικά σημεία στα βόρεια.

Τέλος το μέτωπο στο Abu Grein παραμένει σταθερό και οι εξελίξεις επικεντρώνονται στα περίχωρα της Τρίπολης όπου ο LNA κερδίζει έδαφος με το σταγονόμετρο.