«Σταματήστε»! Σε απόγνωση οι ΗΠΑ μετά το ΓΕΡΟ χτύπημα των Ρώσων στην Ουκρανία, vid

Τι ζήτησαν από το Κίεβο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν την Ουκρανία να σταματήσει τα χτυπήματα στη ρωσική ενεργειακή υποδομή, προειδοποιώντας ότι οι επιδρομές με drone κινδυνεύουν να προκαλέσουν αντίποινα και να ανεβάσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου!

Αυτό ανέφεραν την Παρασκευή οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ενώ σήμερα έλαβε χώρα η πιο σκληρή ρωσική επίθεση σε ενεργειακές δομές της Ουκρανίας ως απάντηση σε επιθέσεις εντός υποδομών στην Ρωσία. Μάλιστα ήταν τόσα τα μπλακ άουτ που η Ουκρανία χρειάστηκε την βοήθεια της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας για να έχει ρεύμα!

Οι επιθέσεις φέρονται να συνέβαλαν στην ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου που έχουν αυξηθεί σχεδόν 4% μέχρι στιγμής από τις 12 Μαρτίου, όταν η Ουκρανία άρχισε για πρώτη φορά να στοχεύει τις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας.

Ένα περαιτέρω ράλι στις τιμές της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποδυνάμωνε τις αξιολογήσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν και θα υπονόμευε τις πιθανότητες επανεκλογής του, σχολιάζεται!!!

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίτρι Πεσκόφ, είπε στους Αμερικανούς πως καλό θα ήταν να πουν στους Ουκρανούς να μην στοχεύουν άμαχους πολίτες και όχι κατά κύριο λόγο τις ενεργειακές δομές!

Δείτε πως παρουσιάζουν το θέμα τα ΜΜΕ:

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μαζικές επιθέσεις με drone και πυραύλους με στόχο εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Dnepr της χώρας τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω σημαντικής ζημιάς αφού χτυπήθηκε οκτώ φορές, ανακοίνωσε η ουκρανική εισαγγελία.

Τα ολονύχτια χτυπήματα ήταν «η μεγαλύτερη επίθεση στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας τον τελευταίο καιρό ».

Μεταξύ 16 και 22 Μαρτίου, η Ρωσία πραγματοποίησε «49 χτυπήματα-αντίποινα με την χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων αεροβαλλιστικών υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal, άλλων πυραυλικών συστημάτων και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,. Τα πλήγματα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, στους σιδηροδρομικούς κόμβους και στις αποθήκες πυρομαχικών ήταν απάντηση στον βομβαρδισμό ρωσικού εδάφους και σε «προσπάθειες εισβολής και κατάληψης ρωσικών συνοριακών οικισμών»!

Είναι ήδη ξεκάθαρο ότι μετά τον στόχο του υδροηλεκτρικού σταθμού στον Δνείπερο, το Χάρκοβο είναι ουσιαστικά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η κίνηση στο Διαδίκτυο έχει μειωθεί απότομα σε όλη την Ουκρανία, οι επικοινωνίες στο Διαδίκτυο υποφέρουν και υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολλές πόλεις», όπως σημειώνεται!

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Δνείπερου είναι η πιο σημαντική εγκατάσταση στην ενεργειακή δομή της Ουκρανίας, ενώ το ρωσικό χτύπημα ουσιαστικά έθεσε εκτός λειτουργίας κατασκευαστές όπλων και άλλων αγαθών που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον αγώνα κατά του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Μόσχα, η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιφέρει ισχυρά πλήγματα στην υποδομή της Ουκρανίας που προκαλούν σημαντικές απώλειες και ζημιές! Και θα ακολουθήσουν και άλλα, αν χρειαστεί!

Ως εκ τούτου οι Αμερικανοί έσπευσαν άρον-άρον να πουν στους Ουκρανούς να σταματήσουν!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί