• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στα ύψη το θερμόμετρο!!! Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Δεν παραβιάσαμε τα σύνορα του ΝΑΤΟ

Στα ύψη το θερμόμετρο!!! Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Δεν παραβιάσαμε τα σύνορα του ΝΑΤΟ

Su-27
Απάντηση στα περί παραβίασης των συνόρων της Δανίας από ρωσικό μαχητικό δίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα Τρίτη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αντέκρουσε τη δήλωση του ΝΑΤΟ ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 παραβίασε τα σύνορα της Δανίας.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τη δήλωση της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας σχετικά με την παραβίαση των κρατικών συνόρων της Δανίας από ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-27», ανέφερε το υπουργείο.

«Στις 28 Αυγούστου 2020, μαχητικό τύπου Su-27 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας του Βαλτικού στόλου ανέλαβε να εντοπίσει και να αποτρέψει παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσίας από έναν στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου B-52N της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ» προσέθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική αύξηση των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας κοντά στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Χθες, ένα μαχητικό αεροπλάνο Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τέσσερα ξένα πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.

Μεταξύ των εναέριων στόχων που εντοπίστηκαν ήταν ένα αμερικανικό RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ένα σουηδικό Gulfstream, ένα δανικό Challenger και ένα γερμανικό P-3C Orion.

ΠΗΓΗ: Sputnik