Στα καλύτερα οι Ρώσοι! Το ΜiG-35 θα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και νέο σύστημα αναγνώρισης στόχου

Το MiG-35 θεωρείται ως ένα «μυστήριο» των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας,

καθώς το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος της ιστορικής και θρυλικής κατασκευάστριας εταιρείας έχει αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια στην πορεία κατασκευής, ανάπτυξης και επιχειρησιακής λειτουργίας του με την πάροδο των ετών.

Μπορεί ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν να έχει αναγνωρίσει την αξία του ως μαχητικό 4++ γενιάς, ωστόσο φαίνεται πως τα MiG-35 ακόμα υπόκεινται σε αναβαθμίσεις, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε η MIG Corporation σε δελτίο Τύπου της, τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-35 πρόκειται να ενσωματώσει ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης, το οποίο θα βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα, που θα παρέχουν στον πιλότο νέες δυνατότητες.

Αυτό το νέο σύστημα, το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως «έξυπνο σύστημα αναγνώρισης στόχου» θα είναι σε θέση να αληλλεπιδρά μαζί με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, που ήδη λειτουργούν στα λογισμικά που διαθέτει το προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος.

Αυτή εξέλιξη σίγουρα ανεβάζει τις «μετοχές» του αεροσκάφους, το οποίο το τελευταίο καιρό «κοιτάζει» πιθανούς αγοραστές στο εξωτερικό, ενώ αποτελεί έναν από τους υποψήφιους του διαγωνισμού  MMRCA 2.0 που έχει κηρύξει η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας.

Επίσης, ως προς τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του μαχητικού, αυτό που υπογραμμίζουν οι πιλότοι – δοκιμαστές είναι η μεγαλύτερη δύναμη πυρός του MiG-35, το οποίο διαθέτει εννέα «hardpoints» δηλαδή θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, ενώ την ίδια στιγμή το μαχητικό αεροσκάφος είναι συμβατό με ένα πλήρες φάσμα κατευθυνόμενων βομβών, αλλά και με άλλων προηγμένων οπλικών και πυραυλικών συστημάτων.

Ο χαρακτηρισμός «4 ++» γενιάς φαίνεται πως χρησιμοποιείται από την κατασκευάστρια εταιρεία για να παρουσιάσει το MiG-35 ως μια «τεχνική και τεχνολογική υπέρβαση» σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το μαχητικό αεροσκάφος MiG-29.

(onalert, TASS – φωτο: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί