ΣΤΑ ΑΚΡΑ! Η Πολωνία φιλοξενεί δύο μεγάλες νατοϊκές ασκήσεις μέσα στον Μάιο

Ο ύπουλος ρόλος της Βαρσοβίας στη σύρραξη της Ουκρανίας είναι δεδομένος.

Η Πολωνία συμμετέχει σε δύο μεγάλης κλίμακας πολυεθνικές ασκήσεις και είναι η χώρα υποδοχής για μία από αυτές, αποκάλυψε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της χώρας εν μέσω ισχυρισμών της Ρωσίας ότι η Βαρσοβία ετοιμάζεται να καταλάβει το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

Το Defender Europe 2022 (DE22) και το Swift Response 2022 (SR22) θα διεξαχθούν σε εννέα χώρες συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας μεταξύ 1 και 27 Μαΐου, δήλωσε το πολωνικό υπουργείο.

Θα υπάρχουν περίπου 18.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 20 χώρες που θα εκπαιδευτούν μαζί και στις δύο ασκήσεις.

Το τμήμα των ασκήσεων σε πολωνικό έδαφος θα περιλαμβάνει περίπου 7.000 στρατιώτες και 3.000 τεμάχια εξοπλισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Defender Europe είναι μια πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται τακτικά υπό την ηγεσία της Αμερικής, η οποία στοχεύει στην «οικοδόμηση ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ Συμμάχων και εταίρων» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Η εκπαίδευση DE22 θα διεξαχθεί σε πολλές τοποθεσίες στην Πολωνία, με Πολωνούς στρατιώτες να συνοδεύονται από προσωπικό από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

(φωτο:screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί