«Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση», υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.
Η σοβαρότατη αυτή αποκάλυψη έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η Ουκρανία είναι θέμα χρόνου να μπει στο ΝΑΤΟ.
Θυμίζουμε πως ο Πούτιν, ενώπιον του Μακρόν το 2022, είχε πει πως αυτό θα σήμαινε πως όλα τα κράτη της Ε.Ε. θα έμπαιναν και επίσημα σε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας!!
Ο Φίτσο, ο οποίος εδώ και καιρό εκφράζει τη διαφωνία του για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και τηρεί μια στάση που ορισμένοι τη χαρακτηρίζουν φιλορωσική, δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον ισχυρισμό αυτό.
Οι δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού έγιναν πριν από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα το ουκρανικό ζήτημα και στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος ο Φίτσο.
«Θα περιοριστώ να δηλώσω ότι αυτές οι (προπαρασκευαστικές) θέσεις (ενόψει της σημερινής συνόδου) υποδηλώνουν ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση», είπε ο Φίτσο μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Σλοβακίας. «Δεν μπορώ να πω για ποιον σκοπό και τι θα κάνουν εκεί», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του, που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία.
Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Φίτσο εκ μέρους του ΝΑΤΟ.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα απάντησε: «Η Δημοκρατία της Τσεχίας σίγουρα δεν ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, ας μην ανησυχεί κανείς για αυτό».
Ο Φίτσο είπε ότι βλέπει κίνδυνο μεγάλης κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.
Ο Φίτσο είπε ότι η σύγκληση αυτής της έκτακτης συνόδου από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει ότι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία απέτυχε. Πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα, μολονότι τα θέματα που είναι προς συζήτηση «του προκαλούν ανατριχίλα».
(απεμπε-απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J