ΣΟΚ!!! Το ΝΑΤΟ «πετάει» τους στρατιώτες του σε σκηνές με τοξικές αναθυμιάσεις

Ξεσηκώθηκαν οι Δανοί για τις συνθήκες στις χώρες της Βαλτικής…

Περίπου 800 Δανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στην Λετονία από τον Νοέμβριο ως μέρος της ενισχυμένης παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Βαλτική ζουν σε σκηνές μολυσμένες με τοξικές αναθυμιάσεις, προειδοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Δανίας σε υπόμνημα.

Οι σκηνές των Δανών στρατιωτών στο στρατόπεδο Valdemar θερμαίνονταν με θερμικά μηχανήματα τύπου VA-M40 που κινούνται με ντίζελ καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική ρύπανση μέσα στις σκηνές και γύρω τους να υπερβαίνει τα όρια της Δανικής Αρχής Εργασιακού Περιβάλλοντος, αποκάλυψε η έκθεση.

«Είναι σαφές ότι οι Δανοί στρατιώτες δεν πρέπει να ζουν σε σκηνές με σωματιδιακή ρύπανση. Ούτε όταν επιχειρούν ούτε όταν εκπαιδεύονται», ανέφερε σε δήλωση ο ασκών καθήκοντα υπουργού Άμυνας Troels Lund Poulsen. «Βλέπω το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένω να το αναλύσουμε και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», πρόσθεσε.

«Είναι μια πραγματικά, πολύ άσχημη περίπτωση. Αλλά είναι θετικό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις το αντιλήφθηκαν επιτέλους», είπε ο πρόεδρός τους Jesper Korsgaard Hansen στα δανικά μέσα ενημέρωσης, ενθυμούμενος τα ίδια θερμικά μηχανήματα από τις δικές του εμπειρίες στην Κροατία και τη Βοσνία τη δεκαετία του 1990. «Όλοι έχουμε επιχειρήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, επομένως πρέπει να κοιτάξετε πολύ πίσω στο χρόνο για να εντοπίσετε τις συνέπειες αυτού», πρόσθεσε.

Η Διοίκηση Υγειονομικής Άμυνας δεν θεωρεί ότι οι μολυσμένες σκηνές ενέχουν σημαντικό κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών στο μέλλον, αψηφώντας την ζωή των στρατιωτών, τους οποίους πετάνε έτσι απλά στον θάνατο και το χάος!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί