ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ στο Κίεβο! Πολίτες εγκαταλείπουν την ουκρανική πρωτεύουσα – ΒΙΝΤΕΟ

Πληροφορίες πως οι Ρώσοι έχουν φτάσε στην Οδησσό και περνούν τα σύνορα με προορισμό το Χάρκοβο...

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από την Ρωσία, έχουν αρχίσει να ηχούν σειρήνες τα τελευταία λεπτά στο Κίεβο.

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη ενώ καλούν τον κόσμο να πάνε στα καταφύγια.

Αυτή την ώρα υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων σε κεντρικούς δρόμους του Κιέβου με χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείπουν την πόλη.

LIVE EIKONA:

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικές αποβατικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην Οδησσό και περνάνε τα σύνορα με προορισμό το Χάρκοβο.

Μιλώντας από ταράτσα στο κέντρο του Κιέβου, ο δημοσιογράφος Μάθιου Τσανς δήλωσε ότι άκουσε «τέσσερις ή πέντε εκρήξεις» στην πόλη, αν και δήλωσε «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι». Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση εξ ονόματος των πρόσφατα αναγνωρισμένων αποσχισμένων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου μαίνεται εδώ και χρόνια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων και της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στη γραμμή του μετώπου, με μισό εκατομμύριο κατοίκους.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί