Σε ΠΑΝΙΚΟ ο Ζελένσκι μετακινεί ΕΦΕΔΡΙΕΣ από τον ουκρανικό νότο στο Ντονμπάς! Αν αληθεύει τότε ανοίγει ο δρόμος για ΟΔΗΣΣΟ

Θα πάρουν το μεγαλύτερο (και μοναδικό) λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα;

Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών στο μέτωπο του Ντονμπάς και η απελευθέρωση της στρατηγικής σημασίας πόλης του Σεβεροντονέτσκ οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις τους Ουκρανούς.

Σε ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ διακινείται η πληροφορία τις τελευταίες ώρες πως το Κίεβο ετοιμάζεται για μία μεγάλη αντεπίθεση στο Ντονμπάς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις θέλουν να προλάβουν την μοιραία κατάληψη και της πόλης Λισιτσάνκ η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά του Σεβεροντονέτσκ.

«Η πηγή μας στο Κίεβο μας είπε ότι το Γραφείο του Προέδρου (Ζελένσκι) έδωσε εντολή στον Βάλερι Ζαλούζνι (Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ε.Δ.) να μεταφέρει όλες τις εφεδρείες από την κατεύθυνση Nikolaev/Odessa/Kharkov για μια αντεπίθεση στην κατεύθυνση Severodonetsk».

Η παραπάνω πληροφορία είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και ικανή να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Αν αληθεύει αυτό θα σημαίνει πως μεγάλες δυνάμεις που μέχρι σήμερα προστάτευαν τον ουκρανικό νότο στο Νικολάεφ και την Οδησσό θα μεταφερθούν βορειοανατολικά για να δώσουν μία…χαμένη μάχη για το Ντονμπάς!

Άγνωστο αριθμός δυνάμεων από εφεδρίες θα μεταφερθούν και από την επαρχία του Χαρκόβου.

Αυτό μοιραία θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη κατάληψη του Νικολάεφ από τον ρωσικό στρατό, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει ρωσικές δυνάμεις να κινηθούν προς την πόλη-λιμάνι της Οδησσού, όπου θα συναντήσουν λιγότερη αντίσταση.

Ρωσικές πηγές θεωρούν δεδομένο πως μία τέτοια μεγάλη μετακίνηση δυνάμεων, αν τελικά όντως έχει διαταχθεί από τον Ζελένσκι, θα επιδεινώσει σημαντικά τα ερείσματα των Ουκρανών στο νότιο μέτωπο, προκαλώντας ουσιαστικά την αρχή της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Οδησσού από τη Μόσχα.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί