• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε επιστράτευση υγειονομικού προσωπικού προχώρησε η Γερμανία

Σε επιστράτευση υγειονομικού προσωπικού προχώρησε η Γερμανία

Με την πανδημία να εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη, η Γερμανία έχει ξεπεράσει τα 10.000 κρούσματα και τη γερμανική κρατική μηχανή να είναι σε πυρετό προετοιμασίας και άλλων υγειονομικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί η απειλή του κορονοϊού.

Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν στο στράτευμα αρχικά 2.000 εφέδρους με ειδικότητες στο υγειονομικό και σε συναφείς υπηρεσίες ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του υγειονομικού τομέα της χώρας λόγο της πανδημίας.

Είναι αναγκαίο να σημειωθεί πώς η Γερμανία μπορεί να μην ασχολείται όσο θα έπρεπε με τις ένοπλες δυνάμεις της, έχουμε δει πολύ χαμηλές διαθεσιμότητες σε μαχητικά, τεθωρακισμένα και γκάφες στο γερμανικό στρατό, αλλά οι Γερμανοί κινήθηκαν γρήγορα στο στρατιωτικό τομέα για την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού για το κοινό όφελος.

Στο προσεχές διάστημα το Γερμανικό Υπ.Αμ. θα καλέσει και άλλους έφεδρους για τον ίδιο σκοπό και δεν ειπώθηκε κάτι περί παράταξης του στρατού στους δρόμους για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στο γερμανικό κράτος.