Σε απόκτηση δυνατότητας ναυπήγησης πλοίων από ατσάλι προχωρά η Austal

H Austal είναι η ναυπηγική εταιρεία που έχει αναλάβει τη ναυπήγηση των πλοίων κλάσης Independence LCS και των πλοίων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων για το Αμερικανικό Ναυτικό και με τα προγράμματα αυτά να φτάνουν στο τέλος του, η εταιρεία προσανατολίζεται στο να κερδίσει το συμβόλαιο του δεύτερου ναυπηγείου που θα συμμετάσχει στη ναυπήγηση των νέων φρεγατών του Ναυτικού των ΗΠΑ, την […]

H Austal είναι η ναυπηγική εταιρεία που έχει αναλάβει τη ναυπήγηση των πλοίων κλάσης Independence LCS και των πλοίων ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων για το Αμερικανικό Ναυτικό και με τα προγράμματα αυτά να φτάνουν στο τέλος του, η εταιρεία προσανατολίζεται στο να κερδίσει το συμβόλαιο του δεύτερου ναυπηγείου που θα συμμετάσχει στη ναυπήγηση των νέων φρεγατών του Ναυτικού των ΗΠΑ, την κλάση FFG-62 “Constellation”.

Για να μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αυτό με αξιώσεις, χρειάζεται να αλλάξει την παραγωγή της από αυτή ελασμάτων αλουμινίου ( τα Independence κατασκευάζονται από αλουμίνιο ) στην κλασσική παραγωγή ατσαλιού καθώς οι νέες φρεγάτες θα είναι κατασκευασμένες με ατσάλι και όχι με αλουμίνιο, δείγμα του ότι το Αμερικανικό Ναυτικό δεν εμπιστεύεται το αλουμίνιο τόσο πλέον καθώς και στα νεότερα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, δεν υπάρχει αλουμίνιο στα σκάφη.

Η Austal θα προχωρήσει στην εν λόγω αλλαγή με τη βοήθεια ενός προγράμματος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Trump, την CARES ACT η οποία δίνει στην εταιρεία 50 εκ. δολάρια για ανανέωση/ενίσχυση του εξοπλισμού της. Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία είχε ληφθεί από την κυβέρνηση Trump για την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας .

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών FFG-62 περιλαμβάνει αρχικά την παραγγελία και ναυπήγηση συνολικά 20 σκαφών με  10+10 με τη δεύτερη 10 να την αναλαμβάνει άλλο ναυπηγείο και για τον ορισμό του ναυπηγείου θα γίνει διαγωνισμός τον οποίο η Austal σκοπεύει να κερδίσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί