Σε αντικατάσταση του Goalkeeper χωρά η Ολλανδία

Το Goalkeeper είναι ένα σύστημα εγγύς αεράμυνας ( CIWS ) το οποίο χρησιμοποιεί το Ολλανδικό Ναυτικό στα πλοία του γι αυτό το ρόλο. Το σύστημα είναι αρκετά παλαιό, εν συγκρίσει με άλλα νεώτερα συστήματα και οι Ολλανδοί είχαν προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του με το οποίο προσπάθησαν να το κρατήσουν αξιόμαχο μέχρι και το 2025.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως είναι κοντά και ο Ολλανδοί φέρονται να έχουν αποφασίσει ήδη για το διάδοχο του συστήματος, ή καλύτερα, τους διαδόχους του συστήματος και τα βρήκαν στη μορφή των συστημάτων RIM-116 RAM και των Sea DART.  Το Ram φέρει 21 πυραύλους με ικανοποιητική εμβέλεια ενώ το Dart της Leonardo είναι βλήματα των 76 χιλ τα οποία χρησιμοποιούνται ως πυρομαχικά των πυροβόλων 76 χιλ. των πλοίων και χρησιμοποιούνται ως εγγύς αεράμυνα σε αποστάσεις κάτω των 5 χλμ. ακτίνας από το σκάφος. Το DART συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου πυρός Pharos της Thales Nederland.

Το κόστος του προγράμματος θα κυμανθεί μεταξύ των 100-250 εκ. ευρώ και το ύψος αυτό θα γίνει σαφές με την επίσημη επιλογή και τελικά την κατάρτιση της ανάλογης σύμβασης από το Ολλανδικό Υπουργείου Αμύνης. Το πρόγραμμα αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό για το Ολλανδικό Ναυτικό αφού θεωρούν ότι τα πλοία τους δεν προστατεύονται επαρκώς με την τεχνολογία να έχει εξελιχθεί αρκετά και τις απειλές κατά ναυτικών στόχων να αυξάνονται.