Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στους Ρώσους στρατιώτες να φέρουν ηλεκτρονικές συσκευές σε λειτουργία ή να μοιράζονται πληροφορίες με δημοσιογράφους, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την πρωτοφανή διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες και τις μυστικές επιχειρήσεις της Ρωσίας.
Οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τις μετακινήσεις στρατευμάτων και την στοχοποίηση μεμονωμένων μελών των ενόπλων δυνάμεων.
Το νέο καθεστώς απαγορεύει στους στρατιωτικούς σε ενεργό καθήκον να μεταφέρουν smartphone ή άλλες συσκευές που μπορούν να αποθηκεύσουν φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία ήχου ή γεωγραφικές τοποθεσίες.
Την ίδια ώρα όμως, αυτή η νομοθεσία θα μπορούσε να δυσκολέψει περιστατικά κακοποίησης στρατιωτών να έρθουν στο φως.
Οι νέοι κανόνες φέρουν ομοιότητες με έναν νόμο που απαγορεύει τη χρήση smartphone από στρατιώτες , ο οποίος ψηφίστηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο το 2019, αλλά φαίνεται αυτή τη φορά να επικεντρώνονται περισσότερο στη διατήρηση πληροφοριών μακριά από δημοσιογράφους.
Ο περσινός νόμος είχε ως στόχο τη διατήρηση δεδομένων μακριά από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν αξιωματούχοι.
(onalert – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
