Ρωσία: Το ειδικό τάγμα των αλεξιπτωτιστών, κρύβει μια “έκπληξη” (Βίντεο)

Το ειδικό τάγμα των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, κρύβει μια “έκπληξη”.

Στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι γυναίκες παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο. Μέσα στο τάγμα των αλεξιπτωτιστών υπηρετούν κάποιες Ρωσίδες.Περνάνε πολλές ώρες μαθαίνοντας τακτικές μάχης. Μπορούν να βρεθούν πίσω από τις εχθρικές γραμμές και να καταφέρουν πλήγματα στον εχθρό.

Όπως θα δείτε στο ντοκιμαντέρ του ρωσικού δικτύου RT (Russia Today), οι γυναίκες κάθονται στα θρανία, όχι για να μάθουν κάτι συνηθισμένο, αλλά για να μάθουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να πολεμήσουν αν παραστεί ανάγκη.

Ένας από τους εκπαιδευτές, ο Vladislav Patrushev εξηγεί στην κάμερα, ότι ένα από τα κύρια μαθήματα είναι οι γυναίκες να μαθαίνουν να μιλάνε καθαρά στον ασύρματο και να δίνουν εντολές, διότι η καλή πληροφόρηση είναι αυτή που “κερδίζει τις μάχες και τελικά τους πολέμους.”

Παράλληλα, ο εκπαιδευτής σημειώνει ότι πρέπει να μάθουν να λειτουργούν σε κατάσταση πολέμου, αλλά για να γίνει αυτό πρώτα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή πρακτική και θεωρητική εξάσκηση. Όπως όμως τόνισε, κανένα μάθημα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πραγματικές συνθήκες.

Μια από τις εκπαιδευόμενες, η Ekaterina Shchedrina δήλωσε ότι όταν είσαι στο πεδίο της μάχης, οι ζωές κάποιων ανθρώπων κρέμονται από πάνω σου.

Στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί θα δείτε το θεωρητικό αλλά και το πρακτικό κομμάτι.

Η πρακτική άσκηση από το 11:30 έως το 15:53!

photo:unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...