• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελεύθερη χώρα η Συρία στο 90% του συνόλου της – Οι Ρώσοι κάνουν στάχτη φιλότουρκες δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθερη χώρα η Συρία στο 90% του συνόλου της – Οι Ρώσοι κάνουν στάχτη φιλότουρκες δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντα από τις αεροπορικές επιδρομές στη Β.Συρία.

Μπορεί οι Τούρκοι να κάνουν τα σχέδιά τους στη Βόρεια Συρία, ωστόσο υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο (Β.Πούτιν) και τους συμμάχους του (Μπ. αλ Άσαντ).

Οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων, που έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες, σε συνδασμό με την επίγεια προέλαση του συριακού στρατού δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σοβαρής αντεπίθεσης στις φιλότουρκες δυνάμεις της Ιντλίμπ.

Η πραγματικότητα μάλιστα είναι πως οι περιοχές που σήμερα ελέγχονται μετά βίας από αντικαθεστωτικούς θα είχαν «πέσει» πολύ νωρίτερα αν ο τουρκικός στρατός δεν χτύπαγε τον Άσαντ.

Έτσι λοιπόν η Μόσχα, δίνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στον Ερντογάν που ονειρεύεται νέες επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ (Δείτε ΕΔΩ), δημοσίευσε τα παρακάτω βίντεο από την μεγαλύτερη για φέτος ρωσική αεροπορική επίθεση στην περιοχή.

Υπολογίζεται πως σημειώθηκαν τουλάχιστον 30 επιδρομές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία:

Επιστρέφει η κανονικότητα στη Συρία – Απελευθερωμένο το 90% των εδαφών

Η κυβέρνηση της Συρίας ελέγχει σήμερα το 90% της επικράτειας της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεγκέι Σόιγκου μετά το πέρας των συνομιλιών στο σχήμα 2 2 των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Ρώμη.

«Πριν από πέντε χρόνια στην Συρία, τα ελεύθερα εδάφη τα οποία δεν είχαν περιέλθει στους τρομοκράτες και τα οποία έλεγχε η κυβέρνηση έφθαναν το 18% της όλης έκτασης της χώρας.

Σήμερα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση υπερβαίνουν το 90% της έκτασης της. Και με αρκετή αυτοπεποίθηση συνεχίζεται η απελευθέρωση τους από τις μικρές εστίες τρομοκρατίας που υπάρχουν στην Συρία» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Ο Σεργκέι Σόιγκου επισήμανε ότι σήμερα όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειες της, στην αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.

(φωτο:screemshot)