Έφθασε η μέρα για την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση με την οποία η Ρωσία τιμά τη Νίκη του Σοβιετικού λαού επί της ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ώρα που ο πλανήτης μετρά «θερμά» μέτωπα παντού και όλο απεύχονται μια τρίτη παγκόσμια αναμέτρηση.
Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας διεξάγεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου.
Ωστόσο φέτος αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού και έτσι πραγματοποιείται σήμερα, 24 Ιουνίου, μετά από διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η Ημέρα της Νίκης είναι αφιερωμένη στην επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας από τις σοβιετικές δυνάμεις το 1945.
Οι εορτασμοί περιλάμβαναν την παραδοσιακή μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, όπου θα συμμετέχουν 15.000 στρατεύματα, 225 μονάδες με προηγμένα τεχνολογικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και 75 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο
- Η υπερπανσέληνος του “Κάστορα” όπως την «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός
- ΗΠΑ: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσινγκτον λόγω ζητήματος ασφαλείας









