Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Ντονμπάς: Σκοτώθηκαν πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιώτες – Ισοπεδώθηκαν αποθήκες με όπλα

Σφοδρή επίθεση σε ουκρανικές θέσεις εξαπέλυσαν σήμερα οι Ρώσοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για πάνω από 600 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες μετά από βομβαρδισμούς.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Περισσότεροι από 600 εθνικιστές και 61 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν».

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης πως οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν αεροπορικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο Κανάτοβο στην κεντρική ουκρανική περιφέρεια Κιρόβοχραντ και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στη νότια πόλη Νικολάεφ.

Σφοδρή επίθεση σε Νικολάεφ


Η Νικολάεφ δέχεται σφοδρή επίθεση ενώ ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στις, ήδη περικυκλωμένες εδώ καιρό, πόλεις Oskil και Liman στο Ντονμπάς. Στις επιθέσεις συμμετείχε και υποβρύχιο που εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Καλίμπρ.

Η προέλαση προς το Σλαβιάνσκ σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί γρήγορη. Αλλά επιτρέπει στον ρωσικό Στρατό να «ροκανίζει» τις ουκρανικές δυνάμεις σταδιακά και να παίρνει θέσεις μάχης σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Οι Ρώσοι έχουν αλλάξει τακτική και προχωρούν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς ευρείας κλίμακας. Επιπλέον κάνουν χρήση των πυροβόλων 2S7 Pion τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «ισοπεδωτές πόλεων».

Σε βίντεο εμφανίζονται στοιχεία αυτοκινούμενων πυροβόλων 203 χιλιοστών τύπου 2S7 «Pion» ή 2S7M «Malka». Το πυροβόλο αυτό τέθηκε για πρώτη φορά σε επιχειρησιακή λειτουργία τη δεκαετία του 1980 και ο σκοπός χρήσης του ήταν η καταστροφή στρατηγικών υποδομών, εγκαταστάσεων και των γραμμών επικοινωνίας και διοικητικής μέριμνας του εχθρού στο πεδίο επιχειρήσεων.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί