Ρωσική συμμετοχή στο διαγωνισμό μαχητικών αεροσκαφών της Μαλαισίας

Η Μαλαισία επιθυμεί αν αγοράσει ένα πακέτο μαχητικών αεροσκαφών για την πολεμική αεροπορία της και τρέχει ένα διαγωνισμό για το ζήτημα χωρίς μέχρι στιγμής να συμμετέχουν σε αυτόν μαχητικά από οποιαδήποτε δυτική χώρα. Μέχρι στιγμής, το Πακιστάν κατέρχεται στο διαγωνισμό με το εγχώριο μαχητικό JF-17 το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της Xiaolong και της Αεροπορικής Βιομηχανίας του […]

Η Μαλαισία επιθυμεί αν αγοράσει ένα πακέτο μαχητικών αεροσκαφών για την πολεμική αεροπορία της και τρέχει ένα διαγωνισμό για το ζήτημα χωρίς μέχρι στιγμής να συμμετέχουν σε αυτόν μαχητικά από οποιαδήποτε δυτική χώρα.

Μέχρι στιγμής, το Πακιστάν κατέρχεται στο διαγωνισμό με το εγχώριο μαχητικό JF-17 το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού μεταξύ της Xiaolong και της Αεροπορικής Βιομηχανίας του Πακιστάν  και είναι ένα ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος με ικανότητα βολής μέχρι και πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM.

Η Ινδία κατεβαίνει με το δικό της εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος το Tejas, με συνολικά 37 να έχουν παραδοθεί στην Ινδική Αεροπορία ενώ ήδη είναι στα σκαριά το Tejas 2 για την Ινδική Αεροπορία. Σχετικά πρόσφατα μάλιστα το αεροσκάφος εκτέλεσε επιτυχή βολή πυραύλου αέρος-αέρος AMRAAM.

Οι Ρώσοι φέρονται να αποφάσισαν να κατέβουν στο διαγωνισμό με το δικό τους θηρίο, το MiG-29, με έκδοση που δεν κατονομάζεται και σαφώς το μαχητικό υπερέχει ήδη από τα “χαρτιά” έναντι των άλλων δύο υποψηφίων αεροσκαφών αν και δεν είναι γνωστό ποιες είναι οι προδιαγραφές που έχουν θέσει οι Μαλαισιανοί για τα μαχητικά τους αεροσκάφη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί