Ρωσικά και νατοϊκά στρατιωτικά αεροσκάφη δίπλα-δίπλα – Μία λάθος κίνηση αρκεί για να βάλει «φωτιά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πεδίο «θερμού επεισοδίου» η Βαλτική θάλασσα ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία;

Νέα βίντεο-ντοκουμέντο δίνονται συνεχώς από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στα οποία καταγράφονται οι επικίνδυνες αερομαχίες μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών μαχητικών.

Σε μία πτήση ρουτίνας πάνω από την ουδέτερη ζώνη της Βαλτικής, ένα ζευγάρι βομβαρδιστικών Tu-160 προσεγγίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, τα οποία έφτασαν μία ανάσα από τα ρωσικά αεροπλάνα.


Πιο συγκεκριμένα το επίμαχο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δείχνει τους δύο υπερηχητικούς βομβαρδιστικά Tupolev Tu-160 να ξεκινούν για την καθιερωμένη 8ωρη περιπολία τους πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Δεν πέρασε αρκετή ώρα αφότου αεροσκάφη F-16 του ΝΑΤΟ άρχισαν να παρενοχλούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά.

Το ένα εκ των νατοϊκών μαχητικών αναγνωρίστηκε από τους Ρώσους πιλότους ως δανέζικο, καθώς πετούσε σε τόσο κοντινή απόσταση από τα ρωσικά βομβαρδιστικά που τα σήματα της Δανίας πάνω στο F-16 μπορούσαν να γίνουν διακριτά με γυμνό μάτι.

(Screenshot)

Ένα ακόμη πανομοιότυπο περιστατικό με επικίνδυνες αερομαχίες στην περιοχή έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες.

Μόνο που αυτή τη φορά αντί για Δανούς, τα νατοϊκά F-16 τα πέταγαν Βέλγοι και αντί για Tu-160 είχανε απέναντί τους Sukhoi.

Όλοι όμως με ένα κοινό: Είναι εχθροί των Ρώσων

Ανάλογα επεισόδια συμβαίνουν επί καθημερινής βάσεως πάνω από τη Βαλτική, όπου Ρώσοι και νατοϊκοί πιλότοι έρχονται αντιμέτωποι με το «ατύχημα» που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βάλει φωτιά στον πλανήτη.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί