Ρωσία: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου επισκέπτεται στρατεύματα στo για να συζητήσει τα επόμενα βήματα

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, επισκέφθηκε στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία για να συζητήσει τα επόμενα βήματα μετά την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Τρίτη, πως τα ρωσικά στρατεύματα θα προωθηθούν περαιτέρω στην Ουκρανία ώστε να κτίσουν πάνω στην επιτυχία στο μέτωπο μετά την πτώση της πόλης Αβντιίβκα όπου, όπως είπε, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να φύγουν εν μέσω χάους.

Ο Γκεράσιμοφ εθεάθη να απονέμει παράσημα σε Ρώσους στρατιώτες που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αβντιίβκα και έλαβε αναφορά από τον διοικητή τον επιφορτισμένο με τη ρωσική επίθεση στην Αβντιίβκα, τον στρατηγό Αντρέι Μορντίτσεφ, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε στο CNN πως η Αβντιίβκα δεν θα είχε πέσει αν το Κίεβο είχε λάβει όπλα που η παράδοσή τους καθυστερεί λόγω της αποτυχίας του Κογκρέσου των ΗΠΑ να εγκρίνει ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας.

Μετά την αποτυχία της Ουκρανίας να διασπάσει τις ρωσικές πρώτες γραμμές στα ανατολικά και νότια πέρυσι, η Μόσχα προσπαθεί να εξουθενώσει τις ουκρανικές δυνάμεις την ίδια ώρα που το Κίεβο εξετάζει σημαντική νέα επιστράτευση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί