Ρωσία: «Καμία διαπραγμάτευση για το AZOVSTAL! Οι μαχητές έχουν μόνο έναν δρόμο, την ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Η Μόσχα ξέρει ότι μέσα βρίσκονται και δυτικοί μαχητές.

Η Μόσχα απέρριψε τις εκκλήσεις να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να απομακρυνθούν μαχητές που βρίσκονται παγιδευμένοι στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

«Ο πρόεδρος (σ.σ. της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) το είπε καθαρά: οι άμαχοι μπορούν να φύγουν, μπορούν να κινηθούν προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν· όμως οι στρατιωτικοί πρέπει να βγουν έξω και να καταθέσουν τα όπλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία εγγυάται τις ζωές τους και ότι θα τους προσφερθεί ιατρική περίθαλψη εάν χρειάζονται, αλλά τίποτα περισσότερο, πρόσθεσε.

Η Ρωσία δεν προτίθεται να τους επιτρέψει ασφαλή διέλευση και ο κ. Πεσκόφ επέμεινε στο ότι δεν τίθεται θέμα διαπραγματεύσεων για αυτό.

Στο μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη από αξιωματούχο του Ντονέτσκ πως στα έγκατα του AZOVSTAL βρίσκεται ένας Στρατηγός του καναδικού στρατού, πληροφορία η οποία δεν σχολιάστηκε από τη Μόσχα.

Να θυμίσουμε ότι από επικοινωνίες που είχαν υποκλαπεί, οι Ρώσοι είχαν ανιχνεύσει τουλάχιστον 6 διαφορετικές γλώσσες (πέρα από τα ουκρανικά-ρωσικά).

(φωτο:screeshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί