Ρωσία για την V-Day: «Θα γίνει στρατιωτική παρέλαση αλλά όχι στις 9 Μαΐου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η παρέλαση για την Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί με βεβαιότητα, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να αναβληθεί από τις 9 Μαΐου σε άλλη ημερομηνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ότι θα γίνουν η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και οι εορτασμοί. Δεν ξέρω αν θα είναι στις 9 Μαΐου ή αργότερα, αλλά θα γίνει με βεβαιότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεοπτική συνέντευξη.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, δεν έχει αποφασιστεί ακύρωση της παρέλασης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την αναβολή των εορτασμών, την αναβολή της παρέλασης της Ημέρας της Νίκης ή την αναβολή Συντάγματος των Αθανάτων», σημείωσε ο κ. Πεσκόφ.

Όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της κατάστασης και αφού εξεταστούν διάφορες επιλογές.

Η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου – την επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας από τις σοβιετικές δυνάμεις το 1945.

Ας θυμηθούμε μερικά πλάνα από την περσινή μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση του ρωσικού στρατού:

(sputniknews – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί