Ρωσία-Φινλανδία ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Μόσχα: Θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ η χώρα αν θελήσει να μπει ΝΑΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Νέα Ουκρανία στον Βορρά! ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ οι Ρώσοι που μεταφέρουν συνεχώς δυνάμεις στα σύνορα...

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μετακίνηση μεγάλων ρωσικών δυνάμεων της Βόρειας Ομάδας Στρατιών στα σύνορα με Φινλανδία, η οποία ανακοίνωσε, όπως η Ουκρανία, πως θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ, και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Από την Μόσχα προκύπτει πως «θα συνεχιστεί η μεταφορά δυνάμεων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της Ρωσίας, όπου πρέπει και όπως πρέπει».

«Η Ρωσία μεταφέρει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων προς τα φινλανδικά σύνορα, αφού προειδοποίησε τη Φινλανδία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», αναφέρουν πηγές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικά άρματα μάχης Τ-72Β3, αυτοκινούμενοι εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskander-M, ρουκετοβόλα Smerch, αντιαεροπορικά Tor-M1, ΤΟΜΠ BTR-82 κλπ. φαίνονται να κινούνται προς τα σύνορα της Φινλανδίας, ενώ παράκτια συστήματα πυραύλων P-800 Onyx βιντεοσκοπήθηκαν να κινούνται προς την δυτική ακτή της Ρωσίας που βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το Ελσίνκι.

Η κίνηση αυτή από την Ρωσία έρχεται καθώς η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Sanna Marin, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της «θα καταλήξει πριν από τα μέσα του καλοκαιριού» στην απόφαση για το αν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προειδοποίησε το Ελσίνκι ότι η κίνηση δεν θα «βελτίωνε» την κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, ενώ ο αξιωματούχος της Μόσχας, Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ, πρόσθεσε πιο «ωμά» ότι θα σήμαινε «την καταστροφή της χώρας».

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η συμμαχία παραμένει ένα εργαλείο προσανατολισμένο προς την αντιπαράθεση και η περαιτέρω επέκτασή της δεν θα φέρει σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε ο Πεσκόφ.

Σε περίπτωση σύρραξης με Φιναλνδία, το βόρειο-ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στην ρωσική στρατιωτική μηχανή κα καλό είναι ηγεσία του να αναλογιστεί τις συνέπειες εγκατάλειψης τους ουδετερότητας, εξυπηρετώντας τα επεκτατικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ:

PHOTO usni. org

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί