Ρωσία: Aναστέλουν τα δάνεια σε στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον πόλεμο – Τα διαγράφουν για αυτούς που σκοτώθηκαν

Οι ρωσικές τράπεζες προέβησαν σε αναστολή πληρωμών 188.300 δανείων που έχουν χορηγηθεί σε στρατιωτικούς οι οποίοι συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε μέλη των οικογενειών τους συνολικού ύψους 72,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Ο νόμος που επιτρέπει την αναστολή πληρωμών δανείων σε στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον πόλεμο, επίστρατους και μέλη των οικογενειών τους, τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Οκτωβρίου του 2022. Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναφέρει πόσα από τα εν λόγω δάνεια αναλογούν σε στρατιωτικούς και πόσα στους οικείους τους.

Η Κεντρική Τράπεζα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στοιχεία για την αναστολή πληρωμών δανείων σε στρατιωτικούς τον Δεκέμβριο μήνα. Τότε τα στοιχεία ανέφεραν την αναστολή πληρωμών για 101.500 δάνεια συνολικού ύψους 45,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών οι αναστολές πληρωμών δανείων σημείωσαν αύξηση 86%.

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε επίσης νόμο ο οποίος ψηφίσθηκε, για τη διαγραφή των δανείων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναφέρει τον αριθμό των διαγραφέντων δανείων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί