• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ραγδαίες εξελίξεις στην Λιβύη – Ετοιμάζεται νέο ρωσικό χτύπημα κατά των Τούρκων; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις στην Λιβύη – Ετοιμάζεται νέο ρωσικό χτύπημα κατά των Τούρκων; (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτη σύσκεψη Ερντογάν στον Βόσπορο...

Ραγδαίες δείχνουν οι εξελίξεις στην Λιβύη, καθώς η υποχώρηση των δυνάμεων του στρατηγού Χάφταρ, η διαφαινόμενη ήττα του LNA στην Δυτική Λιβύη και τα τουρκικά χτυπήματα κατά ρωσικών εξοπλισμών, προκαλούν, κατά πάσα πιθανότητα, την ρωσική επέμβαση.

Αυτό διατείνεται τουλάχιστον, ο επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων του Χάφταρ, Saqr al-Jaroushi.

«Τις επόμενες ώρες θα δείτε την μεγαλύτερη αεροπορική εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης. Όλες οι τουρκικές θέσεις σε όλες τις πόλεις είναι νόμιμοι στόχοι για τα αεροσκάφη μας. Καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά τους», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα «υπάρχουν πληροφορίες πως έξι MiG 29 και δύο Sukhoi 24 απογειώθηκαν από την ρωσική ελεγχόμενη αεροπορική βάση Hmeimim στην Συρία, συνοδευόμενα από δύο ρωσικά αεροσκάφη SU-35».

Κατευθύνονται προς την Λιβύη, όπου ήδη Ρώσοι μισθοφόροι συνδράμουν τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ κατά των Τούρκων; Ετοιμάζεται νέο χτύπημα κατά της Τουρκίας, μετά τους, πάνω από 100, νεκρούς στην Β. Συρία;

Σημειώνεται πως οι τούρκοι μισθοφόροι και οι τζιχαντιστές του Σάρατζ, αντιπάλου του Χάφταρ, πήραν στα χέρια τους, προσφάτως, ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir που είχαν δοθεί στις δυνάμεις του LNA.

Μάλιστα, το επιχειρησιακό κέντρο των ρωσικών Pantsir καταστράφηκε από το τουρκικό εξοπλισμένο drone (SIHA).

Σε βίντεο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, στρατιωτική κάμερα καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης:

Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα παραχώρησαν στον στρατάρχη Χαφτάρ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τον ηγέτη των ενόπλων δυνάμεων στα ανατολικά της Λιβύης.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη, με την νικηφόρα απώθηση του Χαφτάρ από τα περίχωρα της Τρίπολης, από τους ισλαμιστές του Σάρατζ με την βοήθεια της Τουρκίας, δείχνουν ότι μετά την Συρία «θερμαίνεται» και το μέτωπο Τουρκίας-Ρωσίας στην Λιβύη (ΕΔΩ).

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, ο Ερντογάν, συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη με τους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων, στην προεδρική κατοικία στο Βόσπορο.

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που ο Τούρκος πρόεδρος αποφασίζει να πραγματοποιήσει διά ζώσης σύσκεψη, καθώς το τελευταίο διάστημα κάνει τηλεδιασκέψεις -όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ηγέτες του πλανήτη. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως δεν επρόκειτο για προγραμματισμένη σύσκεψη αλλά έκτακτη.