Ραγδαίες εξελίξεις! Διαταγή Πούτιν για ελέγχους πολεμικής ετοιμότητας στις ρωσικές Έ.Δ. – Μπαράζ ασκήσεων μέσα στον Απρίλιο

Δεν θεωρείται τυχαία η χρονική συγκυρία, καθώς αναζωπυρώνεται το μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η Ρωσία ξεκίνησε να ελέγχει την ετοιμότητα μάχης των αρμάτων της, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Σύμφωνα με το sputnik, ο Ρώσος υπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για την ετοιμότητα σε περίπτωση πολέμου σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της χώρας.

«Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων, έχουν αρχίσει έλεγχοι στα στρατιωτικά όργανα διοίκησης και ελέγχου, στους σχηματισμούς και τις στρατιωτικές μονάδες.

Τα στρατεύματα έχουν εισέλθει στους χώρους εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή τακτικών, ειδικών τακτικών και διμερών ασκήσεων» δήλωσε ο Σοϊγκού σε διάσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας, σε μία διαταγή πίσω από την οποία φυσικά βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ζήτησε ακόμη να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των ασκήσεων ελέγχου και της ασφάλειας κατά τη μετακίνηση δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού.


Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τον Απρίλιο προγραμματίζονται πάνω από 4.000 ασκήσεις διαφόρων κλιμάκων σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Όλα αυτά έρχονται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Ουκρανίας απειλεί ευθέως με μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις τους ρωσόφωνους κατοίκους του Ντονμπάς και του Ντόνετσκ, καλώντας παράλληλα τις πολυεθνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στο έδαφός της.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί