Το πιο πρόσφατο σύστημα αεράμυνας S-500 (Προμηθέας) έχει ήδη τεθεί σε μαζική παραγωγή, δήλωσε ο Yan Novikov, γενικός διευθυντής της εταιρείας αεροδιαστημικής άμυνας Almaz-Antey.
«Προς το παρόν, η σειριακή παραγωγή του συστήματος S-500 έχει οργανωθεί χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα της εγχώριας επιστήμης και τεχνολογίας.
Οι δυνατότητες μάχης αυτού του συστήματος υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των συστημάτων αεράμυνας που δημιουργήθηκαν προηγουμένως και των συστημάτων αεράμυνας (αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και συγκροτήματα – επιμ.).
Το S-500 είναι ικανό να γίνει το βασικό σύστημα της αεροδιαστημικής άμυνας της Ρωσίας. Θα εισέλθει στα στρατεύματα εντός του χρονικού πλαισίου που καθορίζεται από την κρατική αμυντική διαταγή», είπε σε συνέντευξή του στο National. αμυντικό περιοδικό.
Το S-500 “Prometheus” (ROC “Triumfator-M”) ανήκει σε μια νέα γενιά συστημάτων αεράμυνας εδάφους-αέρος.
Είναι ένα συγκρότημα αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς και μεγάλου ύψους με αυξημένη ικανότητα αντιπυραυλικής άμυνας.
Η ακτίνα καταστροφής του S-500 είναι περίπου 600 χιλιόμετρα.
(φωτο:vid screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν/σ για τις ΕΔ: Απαλλαγή από τη στράτευση για νέους με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σε ποσοστό αναπηρίας 67%
- Ρώσοι εκπαιδεύονται στις καταρρίψεις drones, vid
- Ανησυχεί ο Τουσκ για την Γροιλανδία
- Υπό κράτηση ο ένας από τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ στο Κραν Μοντανά
- Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έπιασε το… φτυάρι – Viral το ΒΙΝΤΕΟ
- Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε μπαρ
- Απόδειξη πως και οι δήθεν «δεξιοί» στην Ευρώπη μισούν τον Πούτιν, vid
- Ρεπόρτερ στη Συρία χτυπήθηκε από… άρμα μάχης σε ζωντανή σύνδεση, vid
- Συγκαλείται αύριο υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ
- ΕΕ: Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στο Ιράν είναι απαράδεκτη









