Πύραυλοι Patriot και HIMARS στο νέο στρατιωτικό πακέτο-«μαμούθ» των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων,

συμπεριλαμβανομένων πυραύλων για συστήματα Patriot και HIMARS, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Stryker και κατασκοπευτικών drones.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει για πρώτη φορά μικροσκοπικά drones τύπου Black Hornet που κατασκευάζονται από την Teledyne FLIR Defence, θυγατρική της Teledyne Technologies. Τον περασμένο Απρίλιο η εταιρία είχε υπογράψει σύμβαση, ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να κατασκευάσει μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Είναι το 43ο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Η συνολική τους αξία υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τόνισε πως η στρατιωτική βοήθεια «θα ενισχύσει τις θαρραλέες ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο των μαχών» και θα «τις βοηθήσει να ανακτήσουν εδάφη» που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα.

«Η Ρωσία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο αποσύροντας τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και σταματώντας τις βάναυσες επιθέσεις της κατά των ουκρανικών πόλεων και του ουκρανικού λαού. Μέχρι να το κάνει, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα μείνουν ενωμένοι στο πλευρό της Ουκρανίας, για όσο διάστημα χρειαστεί», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

(απεμπε – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί