Πτώση ινδικού MiG-21- νεκρός ο πιλότος

Πτώση ενός μαχητικού αεροσκάφους τύπου MiG-21 “Bison” της Ινδικής Αεροπορίας καταγράφηκε στις 21 Μαΐου κοντά στην πόλη Moga στην επαρχία του Punjab.Από τα συντρίμια του μαχητικού ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος του μαχητικού, Σμήναρχος Abhinav Choudhary .

Δεν είναι το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος MiG-21 της Ινδικής Αεροπορίας που πέφτει καθώς ήδη μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2021 συνολικά τρία MiG-21 “Bison” έχουν πέσει από μηχανολογικά αίτια. Τα εν λόγω μαχητικά υπηρετούν ήδη άνω των 40 χρόνων στην Ινδική Αεροπορία και οι πτώσεις δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την υποστήριξή τους αλλά και με την ηλικία και την καταπόνηση που έχουν δεχτεί τα εν λόγω μαχητικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια της επιχειρησιακής τους ζωής με την Ινδική Αεροπορία.

Ένας από τους λόγους που οι Ινδοί επιθυμούσαν την αλλαγή του στόλου τους προχωρώντας στην αγορά των Rafale, τη ν ανάπτυξη του εγχώριου μαχητικού Tejas, της αγοράς επιπλέον Su-30 και της επικείμενης επιλογής ακόμα ενός τύπου μαχητικού αεροσκάφους και την επακόλουθη αγορά του, ήταν το ότι ο Ινδικός στόλος μαχητικών αεροσκαφών είχε παλαιώσει πάρα πολύ και τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον με διαδοχικές πτώσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.