Ψηφιακό φρούριο η Μόσχα! Έτοιμοι για σκληρές εποχές οι Ρώσοι

Τι είναι το σύστημα «Pyatnitsa»

Η Ρωσία, με αφορμή τις στρατιωτικές και τρομοκρατικές επιθέσεις στα σύνορα αλλά και μέσα στην Μόσχα μετατρέπεται σε «ψηφιακό φρούριο» με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Συγκεκραμένα, δημιούργησε ένα ψηφιακό σύστημα ασφαλείας με την ονομασία «Pyatnitsa», που σημαίνει Παρασκευή στα ρωσικά, σχεδιασμένο να προστατεύει σημαντικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από επιθέσεις drone, όπως είπε στο Sputnik ο κατασκευαστής αυτού του συστήματος, προσθέτοντας ότι το σύστημα θα είναι παρουσιάστηκε στο φόρουμ Army-2024.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου στην πόλη Kubinka κοντά στην Μόσχα.

“Πιθανότατα, θα παρουσιάσουμε πλατφόρμες αυτόματων πολυβόλων στο Στρατό [φόρουμ], καθώς και το ψηφιακό μας σύστημα ασφαλείας “Pyatnitsa” … Αυτή είναι μια λύση λογισμικού που ενσωματώνει τα πάντα σε έναν ενιαίο κόμβο. Έχουμε αντλήσει τα καλύτερα από βιομηχανία και κυβερνοασφάλεια, συγχωνεύοντας τα πάντα μαζί και αποκτώντας έτσι την δυνατότητα ελέγχου ανόμοιων συσκευών σε εγκαταστάσεις μεγάλης περιοχής», είπε ο προγραμματιστής του συστήματος.

Το σύστημα θα βοηθήσει στην «κάλυψη» εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών επιχειρήσεων, που δέχθηκαν επίθεση από ουκρανικά drones, προσέθεσε.

“Πρέπει να καταλάβουμε πώς να δουλέψουμε στο drone, με βάση τις ιδιαιτερότητες των τύπων UAV [μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα], χωρίς να χάνουμε χρόνο. Το σύστημα “Pyatnitsa” μας βοηθά να επιλέξουμε τον βέλτιστο τύπο κρούσης με βάση διαφορετικούς παράγοντες. “ είπε ο προγραμματιστής του συστήματος.

Το σύστημα ονομάστηκε «Pyatnitsa» επειδή εφευρέθηκε την Παρασκευή, είπε, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν κρυφές έννοιες εδώ».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί