Προβοκάτσια σε πυρηνικά καύσιμα στο Χάρκοβο είναι πιθανό να ετοιμάζει το Κίεβο σύμφωνα με ρωσικές πηγές!!!

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, μετά οι Ουκρανοί σκοπεύουν να κατηγορήσουν τη Μόσχα για αυτό. «Ως αποτέλεσμα, η ζημιά από την καταστροφή δεν θα είναι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το έδαφος των κρατών της ΕΕ»

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου tass, από μια τέτοια καταστροφή θα προκαλούνταν ζημιές όχι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το έδαφος των κρατών της Ε.Ε.

TASS: Το Κίεβο μπορεί να προετοιμάζει μια πρόκληση για να ανατινάξει μια εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στο Χάρκοβο, προκειμένου αργότερα να κατηγορήσει τη Μόσχα για αυτό. Αυτό ανακοίνωσε στο TASS την Πέμπτη ενημερωμένη πηγή.

«Δεδομένης της έλλειψης στρατιωτικών επιτυχιών του καθεστώτος του Κιέβου στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απόπειρας του να πραγματοποιήσει μια άλλη πρόκληση υψηλού προφίλ. Αυτή η πράξη θα μπορούσε να είναι η έκρηξη μιας εγκατάστασης αποθήκευσης με αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο στο Χάρκοβο και την επακόλουθη κατηγορία της Μόσχας ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε πυρηνική εγκατάσταση», ανέφερε ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου.

«Υπό το πρίσμα της απουσίας σκληρής αντίδρασης από τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κίεβο στη ρωσική επικράτεια, είναι αδύνατο να αποκλειστεί ότι το καθεστώς του [ουκρανού προέδρου Volodymyr] Zelensky θα αποφασίσει να εφαρμόσει ένα τέτοιο απάνθρωπο σχέδιο. Ως αποτέλεσμα, η ζημιά από την καταστροφή δεν θα είναι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το έδαφος των κρατών της ΕΕ», πρόσθεσε η πηγή.

Όπως σημείωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου, στο Χάρκοβο υπάρχουν αρκετοί πυρηνικοί αντιδραστήρες, για παράδειγμα στο Εθνικό Επιστημονικό Κέντρο «Kharkov Institute of Physics and Technology» και στο Φυσικο-Τεχνικό Ινστιτούτο Χαμηλών Θερμοκρασιών. Β . I. Verkin NAS της Ουκρανίας. «Από αυτή την άποψη, το Χάρκοβο είναι αρκετά κατάλληλο για την υλοποίηση μιας τέτοιας τερατώδους τρομοκρατικής ενέργειας από Ουκρανούς νεοναζί», είπε. 

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί