Προβλήματα στον “φράχτη” των Ισραηλινών στα σύνορα με τον Λίβανο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει φράχτη στα χερσαία σύνορά της, άλλες χώρες είχαν πολύ πριν από εμάς μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ το οποίο έχει απλώσει φράχτες στο Σινά, στο Γκολάν, στο Λίβανο και στη Δυτική όχθη. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τρείς τρύπες βρέθηκαν στο φράχτη […]

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει φράχτη στα χερσαία σύνορά της, άλλες χώρες είχαν πολύ πριν από εμάς μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ το οποίο έχει απλώσει φράχτες στο Σινά, στο Γκολάν, στο Λίβανο και στη Δυτική όχθη.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τρείς τρύπες βρέθηκαν στο φράχτη στα σύνορα με το νότιο Λίβανο. Μετά από ενδελεχή έρευνα του Ισραηλινού Στρατού διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν είχε εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος οπότε και ο φράχτης επιδιορθώθηκε.

Το ζήτημα με το συγκεκριμένο γεγονός είναι ότι οι Ισραηλινοί δε διστάζουν να κατηγορήσουν για απροσεξία τη Λιβανέζικη κυβέρνηση αφού οι τελευταίοι έχουν παραδώσει την περιοχή του Νότιου Λιβάνου στη Χεζμπολάχ η οποία θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται για να προκαλέσει πλήγμα στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί όμως προειδοποιούν και αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουν και όση στρατιωτική ισχύ χρειαστεί για να απαντήσουν σε προκλήσεις πέραν των συνόρων τους. Με λίγα λόγια, το πάρτυ που έστησαν οι Τούρκοι στον Έβρο, ανεξάρτητα από το αν απέτυχε στο τέλος, δε θα στηνόταν ποτέ στα σύνορα του Ισραήλ, το οποίο όλοι έχουν συνηθίσει να απαντά με βία όταν απειλείται.

Οι Παλαιστίνιοι το έχουν μάθει αυτό πρώτοι και οι Ισραηλινοί δεν αφήνουν τίποτα να περάσει αναπάντητο ειδικά στο έδαφός τους. Όταν υπάρχει υποψία ότι παλαιστινιακοί θύλακες αντίστασης ετοιμάζουν επιθέσεις, ο Ισραηλινός Στρατός είναι ήδη εκεί. Στην παρακάτω περίπτωση, 3 Παλαιστίνιοι προετοίμαζαν επίθεση σε στάδιο, αλλά συνελήφθησαν εγκαίρως.

Φυλάσσοντας τα σύνορά τους αποτελεσματικά ώστε να μην εισέρχονται στο έδαφός του αγνώστου ταυτότητας άνθρωποι και κρατώντας στο εσωτερικό ισχυρή παρακολούθηση επικίνδυνων στοιχείων, προστατεύει επαρκώς την επικράτειά του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί