Πρόβα πολεμικού επεισοδίου – Ο διάλογος Ελλήνων και Τούρκων ΝΔ της Κρήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποιοι θέλουν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας, φιάσκο η δύναμη «Ειρήνη», μόνη της η φρεγάτα «Σπέτσαι», ποιος ο ρόλος του Πούτιν

«Επικίνδυνη πρόκληση από την Ελλάδα σε φορτηγό πλοίο, επενέβη ο τουρκικός στόλος».

Αυτοί είναι οι τίτλοι τουρκικών ΜΜΕ για την ένταση-«πρόβα πολεμικού επεισοδίου» της Ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» απέναντι σε τρία τουρκικά πολεμικά πλοία.

Το θρίλερ με εμπλοκή εκτυλίχτηκε, όπως διαβάσατε σήμερα, στα ανοιχτά της Λιβύης, όπου, όπως εκτιμάται, εκδηλώθηκε άλλη μια προσπάθεια για μεταφορά όπλων.

Ύποπτο πλοίο, που συνοδευόταν από τρεις τουρκικές φρεγάτες, αρνήθηκε να αποδεχθεί έλεγχο από ελικόπτερο της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη.

Το σημαντικό είναι το εξής: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις άφησαν μόνη την Ελληνική φρεγάτα! Σαν να ήθελαν να στείλουν μήνυμα πως κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να ξεκινήσει πόλεμο.

Το τουρκικό μπαϊράκι ξεκίνησε λίγη ώρα πριν τις 7 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του πολεμικού ναυτικού λαμβάνει εντολή από τον αντιναύαρχο Φάμπιο Αγκοστίνι, επικεφαλής της επιχείρησης της ΕΕ για το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, «IRINI».

Η εντολή είναι ξεκάθαρη: Προσεγγίστε και προχωρήστε σε διαδικασία «hailing» ζητώντας τα στοιχεία του φορτηγού πλοίου «Cirkin» με σημαία Τανζανίας.

Το συγκεκριμένο πλοίο θεωρείται ύποπτο από τις ευρωπαϊκές Αρχές, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες από πληροφορίες των ελληνικών Αρχών ότι μεταφέρει όπλα στο λιμάνι της Τρίπολης. Η ώρα είναι 7 και τέταρτο το ύποπτο πλοίο μπαίνει μέσα στον χώρο που επιτηρεί η επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ. Αμέσως η ελληνική φρεγάτα προσεγγίζει και προχωρά στην πρώτη επαφή της διαδικασίας «hailing».

Λίγα λεπτά αργότερα και αφού η κλήση επαναληφθεί μία ακόμα φορά έρχεται η απάντηση από τον ασύρματο του φορτηγού πλοίου: «το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Ιταλός ναύαρχος δίνει εντολή στενής παρακολούθησης.

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ΜΟΝΗ ΤΗΣ θα παρακολουθεί στενά τα τουρκικά πλοία και το ύποπτο σκάφος μέχρι τα ανοιχτά της Τρίπολης.

Ο προβληματισμός ωστόσο είναι έντονος σε στρατιωτικούς κύκλους στην Αθήνα που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν έντονα από την ΕΕ την αποστολή επιπλέον ναυτικών δυνάμεων καθώς προσεγγίζοντας στην Λιβυκή πρωτεύουσα το ελληνικό πλοίο θα έχει τρία τουρκικά πίσω του και τέσσερα μπροστά του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Αθήνας η δύναμη που έχει διατεθεί από τις χώρες της ΕΕ στον Ιταλό αξιωματικό είναι τουλάχιστον ισχνή, ενώ γνωρίζουν πως από μία σπίθα μπορεί να ξεσπάσει, εν προκειμένω, ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Λες και κάποιοι θέλουν να γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος ή έστω να θέσουν την χώρα υπό πίεση, προκειμένου να υποχωρήσει, καθώς πιστέψτε μας, ο Ερντογάν, όσο η Ελλάδα δεν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς του όρους, έχει αφήσει στην άκρη τις απειλές και έχει περάσει στο επόμενο στάδιο!

Είναι ικανός να προκαλέσει ακόμα και πόλεμο, καθώς θεωρεί πως έχει το πάνω χέρι! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ (εδώ)!

Μόνο η Μόσχα και η Ουάσινγκτον μπορούν να τον σταματήσουν.

  • Ο Τραμπ, στην παρούσα φάση, είναι απασχολημένος με τα ευρείας έκτασης επεισόδια στους δρόμους των ΗΠΑ και τις εκλογές του Νοεμβρίου.
  • Ο Πούτιν; Το αν θα παρέμβει ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να απαντηθεί μόνο από αυτή την ερώτηση: Συμφέρει ή όχι την Μόσχα ένας πόλεμος στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί