Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση θα χορηγηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF), ανεβάζοντας το συνολικό ποσό βοήθειας στα 255 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση μεγάλης κλίμακας του προσωπικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και να επιτραπεί στα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρέχουν τον απαραίτητο εκπαιδευτικό εξοπλισμό και τις προμήθειες.
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 34.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί από την έναρξη της εκπαιδευτικής αποστολής της ΕΕ για την Ουκρανία (EUMAM Ukraine).
Συνολικά, η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει με 27 δισεκ. ευρώ τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά “πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πιο γρήγορα”, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









