Προσλήψεις στην ΕΑΒ

Η ΕΑΒ προχωρά τη διαδικασία αναβάθμισής της  καθώς το Υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι η ΕΑΒ έχει προσλάβει ήδη προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες της ενώ αναμένεται να προσλάβει το επόμενο διάστημα ακόμα 400 άτομα . Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

“Το υπουργείο Οικονομικών μερίμνησε, ήδη από το 2019, για την άμεση στήριξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με εξειδικευμένο και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό (άρθρο 61 ν. 4647/2019), διασφαλίζοντας συνάμα τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία της διαδικασίας των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ.

Σε αυτήν τη βάση, μετά από μια δεκαετή περίοδο συρρίκνωσης του προσωπικού της, η ΕΑΒ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προσλήψεων περίπου 700 νέων εργαζομένων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη των εν εξελίξει προγραμμάτων της και την ενίσχυση των επιχειρηματικών της δυνατοτήτων.”

Μέχρι τώρα ο αριθμός αυτών που έχουν προσληφθεί στην εταιρεία για διάφορες θέσεις, ανέρχεται στα 170 άτομα  με την πρόβλεψη να προσληφθούν ακόμα 400 για τις διάφορες παραγωγικές διαδικασίες της εταιρείας όπως και το ανάλογο επιπλέον προσωπικό  που θα απαιτηθεί αλλού. Πλην των παραπάνω, θα χρειαστεί και η επιπλέον πρόσληψη 100 ατόμων τα οποία θα τοποθετηθούν στην εταιρεία για να τρέξουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τεχνικών από τα ΗΑΕ  οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, εργασία η οποία θα αποφέρει  αρκετά χρήματα στο ελληνικό κράτος σε βάθος χρόνου.

Η έλλειψη προσωπικού είχε σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να μη μπορεί να φέρει σε πέρας αρκετά εκ των προγραμμάτων συντήρησης αεροσκαφών διαφόρων τύπων με το ΥΠΕΘΑ για παράδειγμα να αποστέλλει 3 C-130 στο Ισραήλ για τις προβλεπόμενες συντηρήσεις αφού η ΕΑΒ αδυνατούσε να προχωρήσει σύντομα στη συντήρησή τους.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.