Πρόωρη απόσυρση για την φρεγάτα Fan Speijk, vid

Εκτός  υπηρεσίας τίθεται για όλο το καλοκαίρι η φρεγάτα κλάσης “Μ” του Ολλανδικού Ναυτικού σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολλανδικού Υπουργείου Αμύνης καθώς το Ολλανδικό Ναυτικό δεν έχει επαρκή αριθμό προσωπικού για να επανδρώσει το πλοίο. Η ανακοίνωση μάλιστα θέτει νέα διάσταση στο πρόβλημα καθώς αναφέρει ότι  προβλήματα επάνδρωσης έχουν όλα τα πλοία του Ολλανδικού Ναυτικού με τις ελλείψεις να είναι κυρίως στο τεχνικό προσωπικό που απαιτείται στα πλοία.

Το πλήρωμα της Van Speijk θα μετακινηθεί στο αδελφό πλοίο της κλάσης, το Van Amstel ώστε να είναι πλήρως επιχειρησιακό και το υπόλοιπο πλήρωμα που θα περισσέψει θα τοποθετηθεί σε άλλα πλοία για να καλυφθούν τα κενά.

Η Van Speijk είναι μία φρεγάτα κλάσης “Μ” η οποία είχε ολοκληρώσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το 2017 οπότε και επανήλθε σε υπηρεσία με το Ολλανδικό Ναυτικό μέχρι σήμερα που τίθεται αναγκαστικά σε.. στάση λόγω χαμηλής επάνδρωσης.

Πάντως, αν θέλουν οι Ολλανδοί μπορούν να κάνουν στο Πολεμικό Ναυτικό ένα hot transfer του σκάφους  ώστε να διατηρηθεί σε υπηρεσία για πολλά έτη ακόμα με πλήρες πλήρωμα με τη γαλανόλευκη. Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε σε αναζήτηση μεταχειρισμένων πλοίων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.