Προετοιμασία πτήσης για το ρωσικό UAV ORLAN 10(BINTEO)

Τα ρωσικά UAV Orlan-10 έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από το Ειδικό Τεχνολογικό Κέντρο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει έδρα στην Αγία Πετρούπολη. Τα μικρά αυτά UAV έχουν εμβέλεια 140 χλμ. από το  σημείο που βρίσκεται το κέντρο ελέγχου τους, επιχειρησιακή οροφή 5 χλμ. από την επιφάνεια της θάλασσας και ταχύτητα, μικρή, της τάξεως των 90-150 χλμ/ω. Η ανάκτηση του αεροχήματος γίνεται με τη χρήση αλεξίπτωτου από τους χειριστές του αφού επαναφερθεί κοντά στο σημείο ελέγχου του.

Τα μικρά αυτά UAV επιτήρησης χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη Συρία για την κάλυψη των Ρωσικών Δυνάμεων που επιχειρούν εκεί όσο και στην Ουκρανία όπου η Ουκρανική Αεράμυνα κατέρριψε αρκετά από αυτά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, κυρίως με τη χρήση φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων. Το αερόχημα αυτό θεωρείται αρκετά αναλώσιμο από τους Ρώσους λόγο μεγέθους αλλά και κόστους καθώς η παραγωγή του είναι χρονικά σύντομη και εύκολη. Συνολικά έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 1.000 αεροχήματα του τύπου και είναι άγνωστο αν έχουν δοθεί συστήματα και στο Συριακό Στρατό.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μία σύντομη ενημέρωση του προσωπικού που χειρίζεται τέτοια συστήματα και την προετοιμασία για πτήση ενός αεροχήματος του τύπου κατά τη διάρκεια άσκησης που διεξήχθη πρόσφατα.