Προχωρούν οι Ρώσοι στο μέτωπο – Τι έγινε γνωστό και για ποιά περιοχή

Δεν πτοείται η «Αρκούδα»

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής στην Ουκρανία και στοχοθετούν περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Μίρνοχραντ.

Σε συνάντησή του με αξιωματικούς του κέντρου διοίκησης της ρωσικής δύναμης, η οποία μάχεται στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ο Γκερασίμοφ είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διατάξει τη συντριβή των ουκρανικών δυνάμεων στο Μίρνοχραντ, μια πόλη η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό περίπου 46.000 κατοίκους και βρίσκεται ανατολικά του Ποκρόβσκ.

Η Ρωσία ελέγχει πάνω από το 30% των κτιρίων στο Μίρνοχραντ, είπε ο Γκερασίμοφ.

Η Ρωσία, η οποία αναφέρεται στο γειτονικό Ποκρόβσκ με το όνομά του επί σοβιετικής εποχής Κρασνοαρμίσκ, έχει γνωστοποιήσει ότι έχει καταλάβει ολόκληρη την πόλη και έχει περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μίρνοχραντ, το οποίο οι Ρώσοι αποκαλούν Ντιμιτρόφ.

Οι Ρώσοι προχωρούν αργά αλλά σταθερά, θέτοντας υπό έλεγχο όλο και περισσότερα εδάφη.

Κατά αυτόν τον τρόπο έχουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί