Πρεσβεία ΗΠΑ στο Κίεβο: Έρχονται πυραυλικές επιθέσεις

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο συνέστησε στους Αμερικανούς να μην αγνοήσουν τυχόν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και να προφυλαχθούν κατάλληλα, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση ασφαλείας θα μπορούσε να επιδεινωθεί γρήγορα μετά από την φερόμενη απόπειρα επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο, για την οποία Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Κίεβο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας σχετικά με την «αυξημένη απειλή πυραυλικών επιθέσεων» σε ολόκληρη την Ουκρανία, επικαλούμενο «πρόσφατη αύξηση των επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία και εμπρηστική ρητορική από την Μόσχα».

«Να γνωρίζετε ότι ακόμη και αν αναχαιτιστεί ο εισερχόμενος πύραυλος ή το drone, η πτώση συντριμμιών αποτελεί σημαντικό κίνδυνο», ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην προειδοποίηση. Πρόσθεσαν ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ουκρανία πρέπει να έχει «ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που δεν θα βασίζεται στην βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ» και θα πρέπει να φύγει από τη χώρα «όταν είναι ασφαλές να το κάνει».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί