Πολωνός στρατηγός: Εκατομμύρια οι απώλειες των Ουκρανών! Πλήρης πόλεμος σε 2-3 χρόνια με την Ρωσία

Τι αναφέρει

Οι απώλειες της Ουκρανίας στην σύγκρουση με την Ρωσία είναι πιθανό να υπολογίζονται «σε εκατομμύρια», εκτιμά ο πρώην αρχηγός του Πολωνικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Rajmund Andrzejczak. Το Κίεβο «χάνει τον πόλεμο» και δεν έχει τους πόρους για να συντηρήσει τον αγώνα εναντίον της Μόσχας, πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Polsat, ο απόστρατος στρατηγός περιέγραψε την κατάσταση στο ουκρανικό πεδίο μάχης ως «πολύ δραματική» και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν θαύματα στον πόλεμο».

Η απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι να αντικαταστήσει τον ανώτατο στρατηγό του, Βαλέρι Ζαλούσνι, με τον Αλεξάντερ Σίρσκι δεν έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές, καθώς ο νέος γενικός διοικητής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, συνέχισε ο Αντρέιτσακ.

Σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό, η Ουκρανία υποφέρει από ελλείψεις εξοπλισμού και προσωπικού και οι απώλειες επηρεάζουν τις δυνατότητές της:

“Υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι αγνοούμενοι. Εκτιμώ ότι οι απώλειες υπολογίζονται σε εκατομμύρια, όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες. Δεν υπάρχουν πόροι σε αυτή την χώρα, δεν υπάρχει κανένας να πολεμήσει”.

«Οι Ουκρανοί χάνουν αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Andrzejczak, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι το Κίεβο δεν διαθέτει πλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους για να προστατευτεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

Ο Andrzejczak, απηχώντας τις προειδοποιήσεις αρκετών δυτικών ηγετών τις τελευταίες εβδομάδες, ζήτησε ώθηση στην αμυντική παραγωγή και υποστήριξε ότι η Δύση θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια πλήρη σύγκρουση με την Ρωσία εντός δύο ή τριών ετών. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από την άλλη, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ρωσία δεν έχει ούτε σχέδια ούτε συμφέρον να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί