Τον Ιούνιο του 2020 η εταιρεία είχε θέσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την περάτωση της προκαταρκτικής σχεδίασης της F-110 ορίζοντας το τέλος αυτής το Μάιο του 2021 και μετά από μεγάλη επένδυση της εταιρείας σε προσωπικό και μέσα για το σκοπό αυτό, ιδίως το τελευταίο, εξάμηνο, αυτή κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος με αποτέλεσμα το διήμερο 19-20 Μαΐου να πραγματοποιηθεί η παρουσίασή της. Θα απαιτηθούν συνολικά 2 τεχνικές παρουσιάσεις ( μία ανά ημέρα) για να παρουσιαστεί πλήρως το πλοίο που θα αποτελέσει το μέλλον του Ισπανικού Ναυτικού και αυτές θα πραγματοποιηθούν στα ναυπηγεία της Navantia στη Ferol μπροστά σε εκπροσώπους του Ισπανικού Ναυτικού και του Υπουργείου Αμύνης αλλά και στελεχών της εταιρείας.
Η ναυπήγηση της F-110 είναι ένα στοίχημα για την εταιρεία η οποία ελπίζει να εξελίξει τις ναυπηγικές της δυνατότητες με την περάτωση του προγράμματος ναυπηγήσεων, παραδίδοντας στο Ισπανικό Ναυτικό ένα σύγχρονο πλοίο υψηλών προδιαγραφών.
όσον αφορά την Ελλάδα, οι Ισπανοί έχουν προτείνει στην ελληνική πλευρά επίσημα τη σχεδίαση της F-110 ως το σχέδιο προς υιοθέτηση για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού με ενδιάμεση λύση τη ναυπήγηση 2 κορβετών κλάσης Α-3000 σε 36 μήνες από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης. Επομένως, το γεγονός της ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής σχεδίασης από πλευράς Ισπανών έχει και μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι το σχέδιό τους είναι πλήρως διαθέσιμο και θα χρησιμοποιηθεί και από το Ισπανικό Ναυτικό άμεσα.
Αναλυτικά για την ισπανική πρόταση προς την Ελλάδα και το Πολεμικό Ναυτικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/i-ispaniki-protasi-gia-to-programma-to/ .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
Κύρια Θέματα

















