Πλησιάζουμε σε σημείο ΚΑΜΠΗΣ! Ρωσία: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ το 97% του Λουγκάνσκ και σημαντικό τμήμα του Ντονέτσκ», vid

Η εκκαθάριση του Ντονμπάς, που αποτελεί τον κύριο στόχο της 2ης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, είναι πιο κοντά από ποτέ! Τι ακολουθεί;

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, σε τηλεδιάσκεψη ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Σβιατογκόρσκ.


«Ένα σημαντικό τμήμα των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ κατά μήκος της αριστερής όχθης του Σέβερσκι Ντόνετς, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Κράσνι Λίμαν και Σβιατογκόρσκ, καθώς και 15 άλλους οικισμούς, έχει απελευθερωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.


Μεταξύ των μεγαλύτερων απελευθερωμένων οικισμών, κατέταξε το Studenok, Yarovaya, Kirovsk, Yampol και Drobyshevo.

Ιδού οι χάρτες:

Παράλληλα το Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, αποκατέστησαν 1.200 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών για να αποκαταστήσουν την πλήρη κυκλοφορία μεταξύ Ρωσίας, Ντονμπάς, Ουκρανίας και Κριμαίας.

Το μεγάλο ερώτημα που γεννάται αυτή τη στιγμή είναι αν και πόσο οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν ενδότερα στην Ουκρανία και μάλιστα με πολύ λιγότερες δυνάμεις από ότι οι Ουκρανοί (αναλογία 10:1).

Θα πάμε κατευθείαν σε διαπραγματεύσεις ή (κατά τα λεγόμενα του Λαβρόφ) οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίζουν να απωθούν τα ουκρανικά στρατεύματα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που προμηθευτούν δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληκενούς;;;

Συνοπτικά τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης για την κατάσταση στην Ουκρανία την Τρίτη:

▪️Το εργοστάσιο Azovstal καθαρίστηκε πλήρως από νάρκες, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων περιοχών.

▪️51 μονάδες εξοπλισμού που προμηθεύτηκε από το εξωτερικό έχουν καταστραφεί τις τελευταίες 10 ημέρες.

▪️6.489 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί.

▪️Τα λιμάνια της Μαριούπολης και του Μπερντιάνσκ λειτουργούν κανονικά, έτοιμα για αποστολές σιτηρών.

▪️Έχουν αποκατασταθεί οι οδικές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Κριμαία, με προετοιμασίες για την επανέναρξη των σιδηροδρομικών υπηρεσιών μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Ντονμπάς και Κριμαίας.

▪️Οι κατοικημένες περιοχές του Severodonetsk (LPR) απελευθερώθηκαν πλήρως. Η επίθεση αναπτύσσεται προς την Ποπάσναγια. Το Svyatogorsk βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού».

(φωτο:telegram)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί