• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πήρε μπρος η μηχανή!!! Ας είναι αυτή η αρχή του επανεξοπλισμού της χώρας

Πήρε μπρος η μηχανή!!! Ας είναι αυτή η αρχή του επανεξοπλισμού της χώρας

flwros
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Η ειδική διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενέκρινε στις 9//9/20 μία σειρά σημαντικών προγραμμάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις παρουσία του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου, του Υφέθα κ. Στεφανή και του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου.

Τα προγράμματα που εγκρίθηκαν ήταν:

·         Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού- Προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλών των Ελληνικών Υποβρυχίων

·         Έλεγχος και συντήρηση των Κ/Β RAM του Πολεμικού Ναυτικού

·         Προμήθεια πυροδοτικών μηχανισμών CADs-PADs

·         Επέκταση ημερολογιακών ορίων ζωής των επιχειρησιακών πυραύλων SCALP EG             της Πολεμικής Αεροπορίας

όλα τα παραπάνω προγράμματα, ειδικά το πρόγραμμα τορπιλών ήταν κρίσιμα προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και η έγκρισή τους δίνει μία πρόγευση από το φημολογούμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η δήλωση του προέδρου της επιτροπής κ. Αθανάσιου Δαβάκη ο οποίος ανέφερε:”Εκτός από αναγκαίες ενέσεις ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα προγράμματα αυτά, πιστεύω πως αποτελούν μία πρόγευση του μεγάλου και στρατηγικά στοχευμένου συνόλου αμυντικών επενδύσεων που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζουν με σύνεση και μεγάλη προσοχή”.

Στα καλά νέα για το ζήτημα των εξοπλισμών έρχεται να προστεθεί και η είδηση ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τελικά τις συμβάσεις υποστήριξης που αφορούν τα ανταλλακτικά των Mirage 2000 και είχε κολλήσει. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έλαβε τις απαντήσεις που ήθελε στο υπόμνημα των 74 σελίδων που είχε αποστείλει στο Υπουργείο και με την προσωπική προσπάθεια του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου, τα ζητήματα αυτά απαντήθηκαν και έλαβε την πολυπόθητη έγκριση το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών. Τα δελταπτέρυγα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούν πάλι να πετάξουν μαζικά στον ουρανό του Αιγαίου.

Στη ΔΕΘ, αναμένεται να ανακοινωθεί το σύνολο του εξοπλιστικού προγράμματος που σχεδιάζει η Κυβέρνηση καθώς επίσης και η οριστικοποίηση ή μη της προμήθειας των γαλλικών μαχητικών 4.5+ γενιάς, Rafale.