• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παροχή του νέου τουρκικού Συστήματος Μάχης στην Ουκρανία

Παροχή του νέου τουρκικού Συστήματος Μάχης στην Ουκρανία

Οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει το δικό τους εγχώριο Σύστημα Μάχης πλοίων (CMS) με την επωνυμία Advent το οποίο και διαθέτουν προς εξαγωγή είτε ξεχωριστά είτε μαζί με εξαγωγικές εκδόσεις πλοίων που παράγει η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Ένας πελάτης που φέρεται να αγόρασε το σύστημα για χρήση σε πλοία του μελλοντικά, δεν είναι άλλος από την Ουκρανία με την οποία η Τουρκία τελευταία συνάπτει πλήθος αμυντικών συμβάσεων αγοράς εξοπλισμού ή αναβάθμισης και παροχής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Το νέο τουρκικό CMS είναι συμβατό με τα σύγχρονα data links Link 16, Link 22 και είναι ένα αρκετά ευέλικτο Σύστημα Μάχης λόγω της ανοικτής αρχιτεκτονικής του. Σα σύνολο, το σύστημα έχει σχεδιαστεί να πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ ενώ οι Τούρκοι το δοκίμασαν εκτενώς  κατά τις δοκιμές του σκάφους TCG Kinaliada το οποίο παραδόθηκε σχετικά πρόσφατα σε υπηρεσία στο Τουρκικό Ναυτικό.

Οι Τούρκοι σκοπεύουν να τοποθετήσουν το νέο CMS τους σε όλα τα νέα πλοία τους περιλαμβανομένου του Anadolu, των νέων φρεγατών κλάσης Istabul και στις αναβαθμισμένες ΜΕΚΟ 200.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.