Παραγγέλθηκαν τα Spike FireFly για τον Ισραηλινό Στρατό (ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες το Υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ ανέθεσε συμβόλαιο στην εταιρεία Rafaelγια την παραγωγή και διάθεση στον Ισραηλινό Στρατό του συστήματος  Spike FireFly Loitering Munition, Πρόκειται για ένα σύστημα που μεταφέρεται από το στρατιώτη χειριστή και με τη χρησιμοποίησή του στο πεδίο της μάχης, δίνει εικόνα πίσω από εμπόδια στο χειριστή και σε μία εκτεταμένη έκταση και μπορεί να προσβάλει […]

Χθες το Υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ ανέθεσε συμβόλαιο στην εταιρεία Rafaelγια την παραγωγή και διάθεση στον Ισραηλινό Στρατό του συστήματος  Spike FireFly Loitering Munition,

Πρόκειται για ένα σύστημα που μεταφέρεται από το στρατιώτη χειριστή και με τη χρησιμοποίησή του στο πεδίο της μάχης, δίνει εικόνα πίσω από εμπόδια στο χειριστή και σε μία εκτεταμένη έκταση και μπορεί να προσβάλει το αντίπαλο προσωπικό εφόσον του έχει τοποθετηθεί η επιπλέον θραυσματική κεφαλή.

Οι διαστάσεις του είναι 80 χιλ.(Μ) Χ 80 χιλ.(Π) Χ 40 εκ.(Υ) και το συνολικό βάρος του ανέρχεται σε περίπου 15 κιλά με όλα τα παρελκόμενα. Το βασικό σύστημα ζυγίζει 3 κιλά. Η εμβέλειά του είναι 500 μέτρα εντός κατοικημένης περιοχής και στο ανοιχτό πεδίο τα 1000 μέτρα. Η ταχύτητα με την οποία ελίσσεται είναι μέχρι 60χλμ/ω ενώ η ταχύτητα βύθισης είναι τα 70χλμ/ω και καθοδηγείται από ένα ηλεκτροοπτικό σύστημα το οποίο δίνει εικόνα στον χειριστή στο έδαφος. Η αυτονομία του συστήματος είναι τα 15 λεπτά εφόσον έχει τοποθετηθεί η εκρηκτική κεφαλή και τα 30 λεπτά με την τοποθέτηση μίας ακόμα μπαταρίας αντί της κεφαλής. Τέλος η πολεμική κεφαλή ζυγίζει 350 γραμμάρια και για το χειρισμό του όλου συστήματος δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση ή ικανότητα από το χειριστή.

Το σύστημα θα βοηθήσει τις ομάδες πεζικού να αποκαλύπτουν στόχους που δε φαίνονται, να προσβληθούν στόχοι με ακρίβεια και να εξουδετερωθούν, να γίνει αναγνώριση πεδίου χωρίς τη φυσική παρουσία στρατιώτη ή οχήματος, να κατευθυνθούν πυρά, να καλύψει την κίνηση της ομάδας κ.α.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί