Παραδόσεις όπλων αξίας 17 δις ευρώ στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σολτς, ενώ κατρακυλά η δημοτικότητά του

Παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία αξίας 17 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027 υποσχέθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΝΑΤΟϊκός στόχος του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες θα υπερκαλυφθεί.

«Μπορούμε να θεωρούμε ότι θα το πετύχουμε το 2024- αντιθέτως από ό,τι συνέβαινε παλαιότερα», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Βερολίνο.

«Έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη και αυτό εξακολουθεί να επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Με τον πόλεμο, η Ρωσία αμφισβητεί την αρχή που ισχύει εδώ και δεκαετίες, ότι τα σύνορα δεν μετακινούνται δια της βίας. Ο Πούτιν προσπαθεί να κατακτήσει την Ουκρανία με τεράστια βαρβαρότητα και αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε», ανέφερε ο καγκελάριος.

Γερμανία: Δυσαρεστημένη η πλειονότητα των πολιτών από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με δημοσκόπηση των RTL/n-tv

Δυσαρέσκεια από το έργο του καγκελάριου εκφράζει η πλειονότητα των Γερμανών και μόνο μια μικρή πλειονότητα εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα διαφωνεί λιγότερο μετά το καλοκαίρι.

Σε έρευνα του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL/n-tv, το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει λιγότερο ή καθόλου ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του Όλαφ Σολτς, ενώ θετικά εκφράζεται μόνο το 34%. Ενδεικτικά, τον Μάρτιο του 2022 τα μεγέθη ήταν αντίστροφα.

Επικριτική εμφανίζεται η πλειονότητα και συνολικά για το έργο της κυβέρνησης. Μόνο το 19% πιστεύει ότι SPD, Πράσινοι και FDP θα συνεργαστούν αρμονικά μετά τη θερινή ανάπαυλα. Το 78% εκτιμά αντιθέτως ότι η ικανότητα δράσης της κυβέρνησης θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από τις διαφωνίες μεταξύ των εταίρων. Παρόλα αυτά μόνο ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα διαλυθεί πριν από το τέλος της τετραετίας, έναντι του 38% που το πίστευε στις αρχές Ιουνίου. Στη σταθερότητα της κυβέρνησης πιστεύει τώρα το 70%.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / αμπε-EPA-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί