Προέλαση! Οι Ρώσοι ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ εκτάσεις σε Ντονμπάς και Χάρκοβο – XAΡΤΗΣ,vid

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απομείνει με μία σημαντική δύναμη περίπου 40χιλ. ανδρών στα ανατολικά.

Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου αργά χθες το βράδυ.

«Τις προηγούμενες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, ενώ απέκτησαν έρεισμα στη Λοζόβα, μικρή πόλη αλλά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή του Χαρκόβου», σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.

«Στη Σελένα Νταλίνα στην περιφέρεια Ντονέτσκ και στην Κριμαία, στην περιοχή Λουγκάνσκ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά, που κυρίευσαν πριν από μερικές ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πιθανόν απέκτησαν επίσης έρεισμα στη Στέπνε, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Το 80% της περιφέρειας του Λουγκάνσκ (στα ανατολικά) φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων, παραδέχεται επίσης το Κίεβο.

Στη Μαριούπολη, ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα και τον αποκλεισμό της χαλυβουργίας ΑΖΟVSTAL, πάντα σύμφωνα με το επιτελείο.

Το Κίεβο ισχυρίζεται πως Ρώσοι και ρωσόφωνοι αυτονομιστές έχουν ρίξει στο μόνο στο Ντονμπάς μία δύναμη γύρω στους 80χιλ. στρατιώτες.

Για να γίνονται οι παραπάνω παραδοχές από τους πρωτεργάτες των Fake News σε αυτόν τον πόλεμο Ουκρανούς σημαίνει πως η ρωσική προέλαση συνεχίζεται και εντείνεται σε όλα τα μέτωπα και μάλιστα με στρατηγικές επιτυχίες.

Δείτε χάρτη με την κατάσταση στην Ουκρανία στις 22 Απριλίου:

(φωτο:video screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί