Παραδοχή από ΗΠΑ: «Η Ρωσία κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη από τον Β΄Π.Π.»

Ιστορία γράφτηκε στο Μπακχμούτ!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα αντιμετωπίσει πίεση για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση μετά την κατάληψη της πόλης Artemovsk (Bakhmut) από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά θα ήταν πιο σοφό να επιδιώξει την ειρήνη και να αποφύγει περαιτέρω σφαγή, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην Στρατιωτικός και γερουσιαστής της Πολιτείας της Βιρτζίνια Richard Black.

«Η Ρωσία κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε με νόημα.

Αναγνώρισε πως οι Ουκρανοί είχαν τρομακτικές απώλειες στην συγκεκριμένη μάχη (πόσες ακριβώς δεν ξέρει κανείς):

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δίσταζαν να αναγνωρίσουν την ήττα της Ουκρανίας, αλλά φαίνεται ότι ο Ζελένσκι έχασε την πόλη αφού υπέστη συντριπτικές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και πανοπλίας.

Αυτές οι απώλειες θα πιέσουν τον Ζελένσκι να ξεκινήσει μια επίθεση για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να έχει μαχητική ισχύ, αν και μπορεί να είναι πιο σοφό να επιδιώξουμε την ειρήνη και να σταματήσουμε την περαιτέρω αιματοχυσία».

Ουκρανοί και δυτικοί μισθοφόροι επί αρκετούς μήνες σερί μαχών στην ευρύτερη περιοχή θρηνούν πολλούς δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

«Η Ουκρανία συνεχίζει να αρνείται την πτώση της πόλης, αλλά οι περιοχές που κατέχει είναι ασήμαντες η Ρωσία διεξάγει επιχειρήσεις καθαρισμού σε αυτό το σημείο».

Ο Αμερικανός πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι ενώ οι απώλειες αποτελούν μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ουκρανία, καθώς ο πληθυσμός της είναι μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ρωσίας.

«Πέρα από αυτό, η ήττα της Ουκρανίας στην επική μάχη έχει μεγάλη πολιτική σημασία σε ένα έτος προεδρικών εκλογών».

(αμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί