Παντού ταπείνωση! Οι τζιχαντιστές έστρεψαν τα όπλα κατά της Τουρκίας – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Δεν έχουν λεφτά να τους πληρώσουν...

Το κλίμα στην Ιντλίμπ φαίνεται ότι δε σηκώνει την Τουρκία πλέον η οποία αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή, τα οποία προκλήθηκαν από τη στιγμή που ουσιαστικά ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης από το Συριακό Στρατό και τη Ρωσική αεροπορική υποστήριξη ενώ και διπλωματικά, η συμφωνία για εκεχειρία στη Μόσχα ήταν μία παραδοχή ήττας.

Στα πλαίσια της εκεχειρίας, η ρωσοτουρκική συμφωνία προβλέπει τις κοινές περιπολίες των δύο κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που διασχίζει την Ιντλίμπ και συνδέει την περιοχή με τη Λαττάκεια. Το τμήμα του δρόμου που περνά την Ιντλίμπ το ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Εκεί που ελέγχουν το δρόμο οι τζιχαντιστές, έχουν αποκόψει το δρόμο για να μην περάσει το περίπολο και σήμερα το πρωί η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν τα τουρκικά ΜΑΤ προσπάθησαν να ανοίξουν το δρόμο από τους ένοπλους που στέκονταν επ αυτού. Οι τζιχαντιστές απάντησαν με πυρά, άγνωστο μέχρι στιγμής τη συμβαίνει τώρα στην περιοχή.

Δείτε τα βίντεο από τις εντάσεις από τα πυρά που ακούγονται:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι είναι τα εξής:

·         Δεν έχουν πληρώσει του μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Συρία αφού τα οικονομικά του τουρκικού κράτους βαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

·         Οι ακόμα πιο φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες δε θέλουν να συνεργαστούν.

·         Ο Συριακός Στρατός οχυρώνεται και προετοιμάζεται για το δεύτερο γύρο συγκρούσεων με τον Τουρκικό Στρατό και τους συμμάχους του.

·         Υπάρχει πίεση στο εσωτερικό καθώς οι τελευταίες επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ προκάλεσαν νέο κύμα προσφύγων στην περιοχή της Αντιόχειας και οι κάτοικοι θέλουν όλοι αυτοί να επαναπροωθηθούν πίσω στη Συρία.

Οι εξελίξεις στην περιοχή με τη γενικότερη αστάθεια του τουρκικού κράτους, δεν προμηνύουν καλές καταστάσεις στο εγγύς μέλλον για την Τουρκία στην περιοχή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί