• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανέτοιμη η Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες από το Αιγαίο στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα

Πανέτοιμη η Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες από το Αιγαίο στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα

Σε μια εποχή που η Τουρκία προκαλεί όσο ποτέ, τα τελευταία χρόνια, στην δημοσιότητα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ήρθαν εντυπωσιακές εικόνες από την εθνική ανθυποβρυχιακή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Αναπνευστήρ»!

Το πολεμικό Ναυτικό δείχνει πανέτοιμο για την όποια τουρκική κάθοδο στα νότια της Ελλάδας, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Η προγραμματισμένη άσκηση πραγματοποιήθηκε από 12 έως 22 Φεβρουαρίου 2020 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου, Μυρτώου Πελάγους, Κυθήρων, νότιου Κρητικού Πελάγους, Καρπάθιου Πελάγους και νοτιανατολικού Αιγαίου.

Μέρος έλαβε το σύνολο των Υποβρυχίων, Φρεγάτες, Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και Αεροσκάφη Maritime Patrol Aircrafts (MPA) των ΗΠΑ.

Όπως τονίζει το ΓΕΝ η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

ΓΕΝ

ΓΕΝ

ΓΕΝ

ΓΕΝ

Δείτε εικόνες και από την άσκηση «Λόγχη»:

ΦΩΤΟ eurokinissi